Opinione

Punë përrallash

Nga: Çapajev Gjokutaj

Jeta e njeriut është si të kapërcesh një mal. Gjysmën e kohës e kalon në ngjitje, gjysmën tjetër në zbritje.

Ecja paralel nuk zgjat shumë, se pllajat e majëmaleve kanë shtrirje të kufizuar.

Lexo më shumë

Mësime nga bota e bletëve

Nga: Klodi Stralla

Ata që mbajnë bletë apo kanë lexuar diçka për jetën e tyre komunitare, me siguri u kanë rrënë në sy disa veçori karakteristike që i bëjnë ato jo vetëm të veçanta por edhe të admirushme e mësimdhënëse

Lexo më shumë

Ishulli i ndjenjave

Na ishte njëherë një ishull ku jetonin të gjitha ndjenjat dhe vlerat e njerëzve: Gazmendi, Zymtësia, Dituria, sikurse të gjitha të tjerat, përfshirë Dashurinë. Një ditë iu bë e ditur ndjenjave se

Lexo më shumë

Dëshirat, Arsyeja dhe Thymosi

Nga: Klodi Stralla

Për të kuptuar personalitetin e një individi apo të një kombi të tërë na vjen në ndihmë Platoni me veprën e tij madhore “Republika”. Ai na thotë se “Shpirti” përbëhet nga tre pjesë: dëshirat, arsyeja

Lexo më shumë

Gjimnastika e shpirtit

Nga: Klodi Stralla

Grekët e lashtë i jepnin një rëndësi të veçantë zhvillimit harmonik të trupit, mendjes dhe shpirtit përmes asaj që ata e quanin Gjimnastikë. Veçanërisht filozofi Sokrat rekomandonte për çdo të ri

Lexo më shumë

Himni i jetës!

Nga Shenjtorja Nënë Terezë


Jeta është një shans, kape.
Jeta është bukuri, adhuroje.
Jeta është bekim, shijoje.
Jeta është ëndërr, bëje realitet.

Jeta është sfidë, përballoje.
Jeta është detyrë

Lexo më shumë

Mbretëria e majmunëve

Nga Ezopi

Dy miq po shëtisnin së bashku. Njëri nga ata nuk gënjentë kurrë, ndërsa tjetri nuk mund të rrinte kurrë pa gënjyer. Duke shëtitur, pa e kuptuar kishin arritur në një pyll të madh. Nuk e

Lexo më shumë