Opinione

Kryeministrit që iu pre koka!

(sipas një varianti kinez)

Tregojnë se një mbret i ri qeveriste me rreptësinë më të madhe. Drejtësinë e komandonte me dorë të fortë, për shkeljet e ligjit vendoste vetë dhe kujdesej personalisht për

Lexo më shumë

Profesori gjerman dhe buka

Pas vdekjes në moshë të thyer të një profesori, kthehet i biri nga larg dhe nis me zhvendosjen e gjësendeve nga shtëpia e të ndjerit. Pranë shumë gjërave të vlefshme, në dhomën e tij të punës,  në

Lexo më shumë

Indiferentët

Nga: Endrit Mullisi

Në rrugëtimin tim duke kerkuar të kuptoj dhe zbatoj të vërteten, cilësia parësore që kam gjetur tek bashkatdhetarët e mi është indiferentizmi. Mosdëshira për të diskutuar mbi jetën, sfidat dhe

Lexo më shumë

MENAXHIMI I LAVDISË

Nga: Vangjush Saro

Mund të të zërë pija. Të zë shiu. Avioni. Shvejku tregon diku se si në aksh rrugë, për pak e kishte zënë një makinë... Por është keq e më keq kur të zë lavdia.

Lavdia do këllqe që ta menaxhosh. U

Lexo më shumë

Njeriu është univers ndjenjash e arsyesh

Nga: Çapajev Gjokutaj

Këtë ndodhi ma ka treguar një mik i moshuar, gati dy dekada më parë:

“Një ditë të vitit ‘45, rastësisht mora vesh vendin ku, në mbrëmje do bëheshin pushkatime. Adoleshent kurioz, vajta herët dhe u

Lexo më shumë

Shpresa asnjëherë nuk do të zhbëhet

Nga: Moikom Zeqo

Kam lexuar disa libra të filozofit amerikan James Hillman. Ky filozof është përfaqësuesi më në zë i psikanalizës dhe i filozofisë bashkëkohore. Ai përdor si moto këtë frazë: “Ti, o Sokrat, i ngjan

Lexo më shumë