• Prend_Tanushi_Reklama_Laval.jpg

Kanada

Java Kanadeze - Lajme shkurt 9 qershor 2024

09.06.2024 - Kanada - Hits:13

Gaspé Peninsula - Québec   -British Columbia, 673 milionë dollarë për rinovimin e flotës së avionëve-ambulancë -Alberta, hap dyert në Calgary qendra e re e konventave BMO -Sa...

Java Kanadeze - Lajme shkurt 2 qershor 2024

02.06.2024 - Kanada - Hits:22

Medford Beach - Nova Scotia   -British Columbia, grevë e mbi 500 punonjësve të një miniere bakri në qendër të provincës -Alberta, Bordi i Sigurisë së Transportit po heton shka...

Java Kanadeze - Lajme shkurt 26 maj 2024

25.05.2024 - Kanada - Hits:32

Québec City   -British Columbia, vazhdon ndërtimi i rrjetit të furnizimit me hidrogjen për industrinë e transportit -Alberta, hapet në Calgary një qendër shpërndarjeje e robot...

Aromë atlantike - Nga Jeta Dedja

14.05.2024 - Kanada - Hits:53

Shkuam dy ditë në Halifax të Nova Scotia. Një nga provincat kanadeze që shtrihet buzë Atlantikut. Banorët atje ashtu si edhe natyra dukeshin më të relaksuar e miqësorë. Bukuria e q...

Në 25 vjetorin e Operacionit “Parasol” - Nga Taulant Dedja

13.05.2024 - Kanada - Hits:52

Fjala e mbajtur në Halifax (Nova Scotia) më 11 maj 2024, në aktivitetin përkujtimor të organizuar në ambientet e Muzeut Kanadez të Imigracionit Pier 21, me rastin e 25 vjetorit të ...

Java Kanadeze - Lajme shkurt 5 maj 2024

05.05.2024 - Kanada - Hits:48

Gem Lakes - Saskatchewan   -British Columbia, manifestim kundër krizës së strehimit në Downtown Eastside Vancouver -Alberta, përfundon projekti i tubacionit të naftës Trans Mo...

Kanada-Kosovë: Në Halifax do përkujtohet 25 vjetori i Operacionit “Parasol” - Ng…

29.04.2024 - Kanada - Hits:69

*Autori ka qenë Përfaqësues i plotfuqishëm i qeverisë shqiptare në Qarkun e Kukësit dhe Zëvendësministër i Pushtetit Lokal i ngarkuar me administrimin e pritjes dhe strehimit të ...

Java Kanadeze - Lajme shkurt 28 prill 2024

28.04.2024 - Kanada - Hits:70

Algonquin Provincial Park - Ontario   -Ontario, 15 miliardë dollarë për 4 fabrika automjetesh e baterish elektrike të gjigantit japonez Honda -Québec, 603 milionë dollarë inve...

Java Kanadeze - Lajme shkurt 21 prill 2024

21.04.2024 - Kanada - Hits:73

Victoria - British Columbia   -British Columbia, numri i pemëve të mbjella nga viti 1930 arrin shifrën 10 miliardë -Alberta, një lokomotive me vlera historike do kryejë një ud...

Komunitet

Me shqiptarët e Kanadasë - Nga Ilir Ikonomi

09-06-2024 - Komunitet

Të shtunën mbrëma (08.06) e sollëm "Apostullin" në Toronto. Shfaqëm dokumentarin "Ëndrra e Fan Nolit", pastaj diskutuam gjatë për librin. Mu bënë shumë pyetje, të lehta e të vështira. Njerëzit donin të dinin për Fan Nolin e vërtetë, të pa lustruar dhe të pa ideologjizuar. Rrëfimi i së vërtetës është pasioni im. Mendoj se retushimet dhe shtrembërimet vetëm sa i bëj...

Lexo më shumë

“Mbi një gjysmë kafke bunkeri”, vëllimi i ri poetik me autore Armenida Qyqja

23-05-2024 - Komunitet

Para pak ditësh, nga Botimet Jozef në Shqipëri është publikuar vëllimi me 114 poezi i autores shqiptaro-kanadeze me banim në Vancouver të British Columbia Armenida Qyqja, me titullin “Mbi një gjysmë kafke bunkeri”. Flasshqip.ca e përgezon Armenidën për librin e sapo botuar dhe i uron suksese të mëtejshme. Parathënia e mëposhtme që po publikojmë, mban firmën e redakto...

Lexo më shumë

Halifax: Komuniteti shqiptar dhe Muzeu Kanadez i Imigracionit përkujtuan 25 vjetorin e Operacionit “Parasol”

16-05-2024 - Komunitet

Të shtunën e kaluar më 11 maj, ashtu siç ishte paralajmëruar në media dhe rrjete sociale, në Halifax të Nova Scotia u organizua një takim përkujtimor me rastin e 25 vjetorit të Operacionit “Parasol” në ambientet e Muzeut Kanadez të Imigracionit Pier 21. Ky institucion ishte mbështetës kryesor i aktivitetit në bashkëpunim me dy organizatoret nga pala shqiptare Arta Rex...

Lexo më shumë
  • La-Famiglia-Pizza-reklame.jpg
  • Prend_Tanushi_Reklama_Longueuil.jpg