Arte & Media

Këndesi i Sali Shijakut - Nga Çapajev Gjokutaj

Kompozimi me këndesin, që mban në sqep një zvarranik, zë vend periferik në krijimtarinë e begatë të Sali Shijakut. Nuk është mbase as më i godituri ndër kompozimet e tij me gjela. Megjithatë, hyn në veprat që gjeneron një shtjellë meditimesh, të

Lexo më shumë

Mbi shtypin amerikan sot - Nga Mark Levin

Çfarë kuptojmë me “Shtyp të lirë”? Cili është qëllimi i shtypit të lirë? Cili është ndryshimi midis “Lirisë së shtypit” dhe “Fjalës së lirë”?

Çfarë e kualifikon dikë si gazetar? Eksperienca

Lexo më shumë

Jam një çifut zezak me një sy

Samuel George Davis Jr. (1925 – 1990), i njohur në publik si Sammy Davis Jr. konsiderohet një nga superyjet afro-amerikane të artit, kulturës, dhe showbiz-it të shekullit të 20-të. 

Bashkë me Elvis

Lexo më shumë

Për muzikën dhe përjetësinë

Nga Erlind Sulko

Në “Parimet Kushtuar Zotit dhe Njeriut”, Shën Tomas Akuini thotë diçka shumë tërheqëse: Skëterra është e sunduar nga koha, jo nga përjetësia e njëmendtë. Këtu kemi një dallim

Lexo më shumë

Radio Praga - Nga Vangjush Saro

Krahas familjes, mësuesve, bibliotekës, teatrit, kinemasë, sportit, në rininë tonë pati një ndikim të madh Radio Praga. Nëse gjatë vegjëlisë e dëgjonim dhe e këndonim muzikën e huaj në mënyrë

Lexo më shumë