Krijimtari

Apokalipsi 2020 - Nga Vangjush Ziko

Nga: Vangjush Ziko

Kyçin na e mori Jeta,

nuk hapet dera,

vetëm era e gjellëve

dëshmon se jemi gjallë,

makinat në parking

gurë nga qielli rënë

në një natë me shi

dhe stuhi,

vigjëlojnë në spitale

ëngjëjt e saj të bardhë,

Vdekja

(lady makbeth

me

Lexo më shumë

Negociata - Fabul nga Vangjush Saro

Kaprolli do pak siguri,
që të shëtisë në qetësi;
i patrazuar të shkojë korijes
e të mos trëmbet nga çdo hije.
Ka marrë përsipër zonja Dhelpër,
ta zgjidhë këtë hall patjetër.
Ndaj kanë folur disa herë,

Lexo më shumë

Si Monumentet - Nga Vangjush Ziko

Nga: Vangjush Ziko

Harruan njerëzit

të qeshin

(qeshin vetëm foshnjat

dhe kretinët).

 

Pleqtë heshtin

(buzët e tyre cinike

humbën dhëmbët

dhe burrërinë).

 

Politikanët u nemitën,

bosët lëpijnë

lakminë

Lexo më shumë

Zoti në gjyq - Nga Marelba Fushekati

- Cilat janë akuzat?

- Vrasje, bashkëpunim, vrasje!

Legjendë apo e vërtetë – një grup hebrenjsh të mbyllur në kampin e Aushvicit gjatë luftës së dytë botërore, krijuan një gjykatë rabinësh brenda

Lexo më shumë