Krijimtari

Budallaqja ime e vogël - Tregim nga Faruk Myrtaj

Nga: Faruk Myrtaj

Timon e takoja rrallë, ose kështu më dukej, ngaqë mezi prisja të merrja librin e radhës nga ai.

Dilte dhe më priste përpara kafenesë së Institucionit ku punonte. Jo rrallë, e gjeja atje me Kalirinë, por ndodhte që ajo na gjente te kafeneja në

Lexo më shumë

I kishim harruar të gjitha - Nga Jeta Dedja

Kishim harruar se e para ishte fjala,

ngecur mes gjërash të vogla ne ishim.

Harruar që dashuria ishte vazhdimi,

dhe lumturia, ajo ish qëllimi.

Se ajri ishte yni privilegj,

se e çmuar ishte koha.

Se qiejve mund të fluturonim,

se e jona ishte

Lexo më shumë

CORONAKARMA - Nga Artan Gjyzel Hasani

Nga: Artan Gjyzel Hasani

as tani nuk e kupton, o njeri,

as tani që u trondit nga themelet Bota?

është karma çfarë po ndodh me ne

është vullneti i Saj, i Tij

i Zotit që zumë me gurë

i Natyrës që dikur e quanim

Lexo më shumë

Zbrazëtia - Nga Vangjush Ziko

Nga: Vangjush Ziko

(pamflet në vargje)

Çfarë lamë bosh

në shpirt

a në tru,

nga na hyri kjo stihi

që na helmoi jetën!

Nuk ka zbrazëti,

shkreti që mbushet vetë

po mos e mbushe ti,

(jo me stoli,

me

Lexo më shumë

Maçoku - Nga Artan Gjyzel Hasani

Nga: Artan Gjyzel Hasani

Pak kohë pasi vuri putrat në shtëpinë ku jetoja i vetem, maçoku ia arriti të fitonte gjithë dashurinë dhe përkujdesjen time. Ishim bërë dy frymë brenda atyre mureve.

Ishte i gëzuar dhe luante e

Lexo më shumë

Trakaluçi - Tregim nga Avdulla Kënaçi

Nga: Avdulla Kënaçi

Ishte koha kur çdo nëpunës i shtetit, një muaj në vit, duhet të punonte në prodhim. Quhej “muaji i punës fizike” nga që zakonisht punët ishin me krahë, disa shumë të rënda, sidomos në bujqësi. Kjo

Lexo më shumë