Psikologji

Pse një njeri nuk e mban fjalën që jep?

Ndërvarësia, është pjesë e rëndësishme e një raporti mes miqsh. Nuk po flasim për varësinë patologjike të kuptohemi. Nëse njëri ose të dy nuk mund të varen te njëri-tjetri, të kenë besim, të ndajnë gjëra, mendime, ndjenja, qëndrueshmëria e raportit

Lexo më shumë

Sizmofobia, frika që s’i bëjmë lehtë derman

Nëse jetoni në një zonë me rrezik sizmik, ka gjasa që një ditë të zhvilloni Sizmofobinë, frikën ekstreme, shpesh irracionale (ose jo) nga tërmetet. Por mos u shqetësoni (në kuptimin se po vuani nga ndonjë çregullim), sepse ne të gjithë kemi frikë

Lexo më shumë

I do njeri toksikët?

Fjala "toksik" po përdoret shumë shpesh kohët e fundit. Dhe nuk e kemi fjalën për substancat, por për njerëzit. Në fakt këta nuk ndryshojnë shumë me substancat, pasi të dy të lëndojnë, të dy të

Lexo më shumë

Piktura nga Glejdis Darsia

5 fytyra ziliqarësh

Zilia nuk është një ndjenjë, është një lloj pasioni i sëmurë. Për fat të keq, ndoshta askush nuk ka jetuar kurrë një jetë pa u ndjerë ndonjëherë ziliqar. Ky është realiteti i qenieve njerëzore. Zilia

Lexo më shumë

‘T’u nejt për qejf’!

E keni gjetur veten ndonjëherë të ndjeni kënaqësi nga të mos bërit asgjë? Shpesh në ditët e sotme ne harrohemi pas punëve. Vrapojmë të kapim orarin, hamë me nxitim në këmbë ose rrugëve, rrufisim

Lexo më shumë