Vende & Zakone

Në Vlorën pa semaforë - Nga Zejadin Dedinca

Zejadin Dedinca - Montréal

Kur vendosa për pushimet e këtij viti, shumë miq këtu më rekomanduan të shkoj diku afër, në Kuba, Republikën Domenikane ose në Meksikë. I dëgjova të gjitha mendimet e tyre dhe në fund ndoqa zemrën edhe pse shkaku i

Lexo më shumë

Kam te puna gjithçka - Nga Edison Ypi

Kam te puna gjithçka që lypset për të ndrequr biçikletën, sobën, rubinetin, këpucët. Çelësa, kaçavida, llamarina, çekiça, shollë, lëkurë, ngjitëse, gozhda, thumba.

Kam te puna materialet dhe veglat që më duhen për të bërë një skaldabanjë. Dy tuba

Lexo më shumë

Fasule Perandorake - Nga Edison Ypi

Nuk shtyhet jeta duke marrë çdo drekë fasule banale në një restorant popullor ku kuzhinierja fasulet ti hedh në një govatë alumini si arkivol i vogël.

Sot e tutje do ha fasulet që meritoj. Fasule të

Lexo më shumë

Populli i Lagjes - Nga Edison Ypi

Populli i Lagjes ecte gjithmonë rrëzave, gjithmonë ngadalë, gjithmonë kryeulur.

Lagja administrohej nga "Këshilli i Lagjes", një tufë spiunësh, hordhi burokratësh, kope edepsëzësh, që "qanin hallet

Lexo më shumë

Zavalina pi - Nga Edison Ypi

Edison Ypi

Zavalina ndodhet në mes të kurrkundit. Zavalina është fshati më i bukur i botës. Në Zavalinë mund të shkosh nga Gjinari duke zbritur, ose nga Gramshi duke u ngjitur.

Duke zbritur a

Lexo më shumë

Saranda ime - Nga Sulejman Mato

Sulejman Mato

Kam lënë peng zemrën time aty

te një shtëpi e vjetër, e harruar,

rrethuar nga ndërtime te ra, të larta, shumë katëshe

babëzi biznesmenësh.

Saranda ime e peshkarexhave që niseshin

Lexo më shumë