Për të qeshur

Si e mbrojti doktoraturën lepuri?

Lepuri po shkruante. Kalon dhelpra dhe e pyet:

- Çfarë po shkruan, o lepur?

- Po shkruaj doktoraturën. Rast-studimi i parë "Si lepujt mund të hanë dhelprat".

- Po ky është budallallëk! Kjo qenka doktoraturë që nuk ka shans të

Lexo më shumë

A e di ku ndodhem tani, shpirt?

Nga: Pëllumb Kulla

Burrë e grua patën dalë në një qendër të madhe tregtare të blinin ca dhurata për Krishtlindjet dhe për Vitin e Ri.
Duke u futur dyqan pas dyqanit, befas, gruaja vuri re me habi se kish ndonjë gjysmë

Lexo më shumë

Shprehjet frazeologjike

Nga: JETA DEDJA

Skicë humoristike 

Na ishte njëherë njëri me shtatin pyll e mendjen fyell, i cili kishte një shok, ortak në biznes. Njëri nga këta i binte gozhdës, e tjetri patkoit, ndërkohë që një i tretë

Lexo më shumë

Me kohën e Zotit

Një burrë iu ngjit kodrës më të lartë për të folur me Zotin.

Kur shkoi në majë ai thërriti: O Zot, sa janë një milion vite për ty?

Një minutë-iu përgjigj Zoti

Më pas burri thërriti: O Zot, sa janë

Lexo më shumë

Ajnshtajni në rrobaqepësi

Në SHBA tregohej një anekdotë  për Ajnshtajnin në formën e dialogut mes dy rrobaqepësve hebrenj të Bronx-it. Kur ia treguan Ajnshtajnit, ai u shkul së qeshuri dhe u shpreh se ky ishte shpjegimi më i

Lexo më shumë

Ku punojnë psikopatët?

Nësë punoni në media, me shumë gjasa mund të jeni subjekt i sjelljeve psikopatike nga kolegët tuaj. Kjo është një gjetje e psikologut kërkimor në Oxford Dr.Kevin Dutton, e paraqitur në librin e tij

Lexo më shumë