Letërsi

Dashnorë të varfër - Nga Albana Lifschin

Ata ishin ulur përballë njeri-tjetrit tek një McDonald’s. Ai mbante shtrënguar në pëllëmbë dorën e saj të vogël. Kishte qenë vajza e ëndrrave të tij në shkollën e mesme. Ishin mësuar t'i linin takimet tek oborri i shkollës me të rënë mbrëmja. Dera e

Lexo më shumë

Kohë gripi në Tiranë - Nga Petrit Ruka

Lëmsh ikin retë pas dritares në qiell,
kujë vajesh labe
kjo sinfoni mortore.
Sa do desha për vdekjen time
të vinin këto shami të zeza qiellore!

Tek shkund termometrin
si shkop dirigjenti,
tek vë kollën time në kohën dy të katërtat
ti shfaqesh si

Lexo më shumë

E mërkura e përhime - Nga Ndue Ukaj

Nga: Ndue Ukaj

Mosmarrëveshja e përhershme

si kjo e mërkure gri

rrëshqet para këmbëve të mia.

Kur Eva takoi gjarprin

dhe pa mollën-

ajo u shastis

dhe u shtang nga tundimi.

Prandaj çdo gjë është

Lexo më shumë

Një atdhe tjetër – Nga Luan Rama

Si mund të krijosh një atdhe
atë të një dashurie tjetër
të shpirtit, mallit e dhimbjes
ku dhe indigjenët e gratë e botës
bëhen të dashurit e tu,
si mund të vdesësh dhe të vazhdosh të jetosh

Lexo më shumë

Asgjë - Nga Ndue Ukaj

Nga: Ndue Ukaj

Qershitë janë pjekë dhe s’janë të ambla si vitin e kaluar.

Babai im thotë se sivjet pranvera ishte e vonuar,

por mua s’më pëlqen ky konstatim.

Atëherë hapa dritaren dhe pashë gjethet e

Lexo më shumë

Personazhi im i ri - Nga Albana Lifschin

Herën e fundit kur u takova me mjekun e familjes iu ankova që diabeti më kishte lëshuar në një apati që më nervozonte. Ajo nuk isha unë dhe duhej t’i ikja pa tjetër asaj gjendjeje. Mjeku më shtoi

Lexo më shumë