Discovery

Komuniteti Amish - Nga Artan Gjyzel Hasani

Ndërsa po shkoja për në punë ndesha para meje këtë karroce që shihni në foto të tërhequr nga një kalë i vetëm.

Eshtë diçka e rrallë të hasësh në rrugët e Torontos një “Amish horse and buggy” model i vitit 1875. Karroca kishte ndaluar në rrugë për

Lexo më shumë

Një guidë për të jetuar në Montreal

Montreali metropolitan është aglomeracioni i dytë më i madh në Kanada pas Torontos, me një popullsi prej mbi 4 milion banorësh. Edhe pse Toronto ia ka kaluar duke u kthyer në qendrën komerciale të Kanadasë, ende Montreali mbetet një qytet me rëndësi

Lexo më shumë

Të jetosh në New Brunswick

New Brunswick shtrihet në bregun Atlantik të Kanadasë dhe është një rajon shumë i pyllëzuar, me rreth 80 për qind të tokës të mbuluar me pyje të banuar nga drerë, arinj dhe kafshë të egra të

Lexo më shumë

A do të bëhet Kanadaja republikë?

Ç’do të ndodhë në Kanada kur të ndahet nga jeta Mbretëresha Elizabeta II

Mbretëresha Elizabeta II dhe monarkia në përgjithësi, është një temë e diskutueshme në Kanada. Ndërsa ajo mbetet

Lexo më shumë

Testamenti dhe vlerat e tij në Ontario

 

 Avokat Marin Nati

Testamentet nuk janë risi për shumë shqiptarë. Megjithatë, një pjese e mire e diasporës tonë në Ontario dhe gjithashtu në Kanada, shpesh e anashkalon nevojën dhe dobinë e një

Lexo më shumë