Discovery

Historia e Krishtlindjes

Përgatiti: David Shkurti

Prej kohësh ditët e fund Dhjetorit janë festuar në të gjithë botën. Shekuj para ardhjes së Jezusit, europianët e hershëm festonin dritën dhe lindjen gjatë ditëve më të errëta të dimrit. Shumë popuj gëzonin gjatë solsticit

Lexo më shumë

Solstici i Dimrit

Përgatiti: David Shkurti

Kur është Solstici i Dimrit? Solstici ndodh në të njëjtin moment për të gjithë ne, kudo në Tokë. Në vitin 2019, Solstici i Dhjetorit vjen në Toronto më datën 21 në orën

Lexo më shumë

Komuniteti Amish - Nga Artan Gjyzel Hasani

Ndërsa po shkoja për në punë ndesha para meje këtë karroce që shihni në foto të tërhequr nga një kalë i vetëm.

Eshtë diçka e rrallë të hasësh në rrugët e Torontos një “Amish horse and buggy” model

Lexo më shumë

Të jetosh në New Brunswick

New Brunswick shtrihet në bregun Atlantik të Kanadasë dhe është një rajon shumë i pyllëzuar, me rreth 80 për qind të tokës të mbuluar me pyje të banuar nga drerë, arinj dhe kafshë të egra të

Lexo më shumë

A do të bëhet Kanadaja republikë?

Ç’do të ndodhë në Kanada kur të ndahet nga jeta Mbretëresha Elizabeta II

Mbretëresha Elizabeta II dhe monarkia në përgjithësi, është një temë e diskutueshme në Kanada. Ndërsa ajo mbetet

Lexo më shumë