Blog

Mylandi - Nga Edison Ypi

Mylandi është një vend banorët e të cilit mburren me Historinë që nuk e kanë, lavdinë që nuk e meritojnë, trimërinë që nuk janë.

Mylandi është vend i shenjtë ku shtëpitë janë Kisha dhe Teqè pa

Lexo më shumë

Parajsa e Kinemasë - Nga Bardhyl Londo

Nga: Bardhyl Londo

Nuk e di pse filmi aq njerëzor "Kinema e vjetër parajsa" më kujtoi një fakt të trishtë: kryeqyteti ynë, veç Mileniumit, nuk ka asnjë kinema.

Dikur, në rininë tonë, Tirana ishte parajsa e kinemave

Lexo më shumë

Armiku - Nga Edison Ypi

I qetë pranë dritares duke vështruar socializmin që ndërtohej dhe Shqipërinë që shkatërrohej; i tërbuar duke çjerrë fytyrën nën jorgan para se të zinte gjumi; duke përplasur kokën pas muri në ndonjë

Lexo më shumë