Trashëgimi

Pjetër Arbnori shkrimtar - Nga Agron Tufa

Agron Tufa

Kur bie fjala për Pjetër Arbnorin shpesh mendoj, se ky njeri i paqtë, këmbëngulës, i pathyeshëm e durimtar u largua nga kjo jetë me një farë pengu: të qenët e tij Shkrimtar, pikërisht Shkrimtar me germë të madhe. Askush nuk u mor kurrë

Lexo më shumë

Faik Konica: Si e njoha at Gjeçovin?

At Gjeçovin e pata njohur me anë letrash disa vjet përpara Luftës Ballkanike. Më 1913 shkova në Shkodër dhe atje, në Kuvend të Françeskanëve, një ditë u njohëm me sy e me fjalë të gjalla. Mendimet

Lexo më shumë

Ju rrëfej grekët - Nga Faik Konica

Prej disa kohësh, ndërmjet Italisë e Greqisë po zhvillohet për Shqipërinë një përleshje paraprake me fjalë, gjë që mund të jetë pragu i një konflikti të armatosur.

Italia ngre çështjen se Greqia

Lexo më shumë

Po, o nanë, po… - Nga Havzi Nela

Po, o nanë, po,

N’emën të ligjit jam arrestue,

E duert m’i kthyen prapa policët e zi,

N’hekur me tutjus m’i kanë ngujue!

Me gazin 69 u pamë sy ndër sy,

Si me keqardhje m’u ba se më

Lexo më shumë

Ndërmarrja - Nga Edison Ypi

Puntori i ndërmarrjes ishte një rreckaman pisanjos që bënte sikur punonte, hiqej si i lumtur, fliste nëpër mbledhje, shkonte nëpër mitingje, parakalime.

Drejtori ishte një pijanec dinak dhe llafazan

Lexo më shumë