Trashëgimi

Elegji për Ali Pazarin - Nga Artan Fuga

Ai ishte një nga figurat më të çuditshme të Tiranës në vitet ’60-të, sikurse edhe një nga njerëzit më të dashur për të gjithë burrat e qytetit. Të rinjtë e adhuronin me buzëqeshje sa dashamirëse aq

Lexo më shumë

Guri prehistorik i Xhuxhës - Nga Ndue Dedaj

Nga: Ndue Dedaj

U zbulua krejt rastësisht dhe, siç ndodh me çdo gjë kur hyn në lojë shteti duke bërë të “fortin”, u ndez debati publik në rrjetet sociale, që ende nuk ka përfunduar. Një grup punëtorësh po nxirrnin

Lexo më shumë

Shqipëtar - Nga Andon Z. Çajupi

Shqipërin’ e mori turku,

i vu zjarr!

Shqipëtar, mos rri, po duku,

shqipëtar!

 

Mjaft punove për të tjerë,

o fatkeq!

Kujto vendin tek ke lerë

dhe tek heq.

 

Të ka bërë perëndia

Lexo më shumë