Trashëgimi

Na ishte njëherë-Kafe 'KURSAL'

Nga: Klodi Stralla

Ndërkohë që “Rilindasit” e sotëm kanë përveshur llërët për të prishur edhe ato pak gjëra që kanë mbetur nga e kaluara e kryeqytetit, për të ngritur në truallin e tyre kulla shumëkatshe, Tirana e viteve ’30-të ka pasur ndërtesa që, edhe sot, në se do

Lexo më shumë

Rexhep Qosja për Ismail Qemalin

Një fund dhe një fillim

Këtë vit, 2019, e shënojmë 100 vjetorin e ndarjes nga jeta të Babait të Pavarësisë së Shqipërisë, Ismail Qemalit.

Ismail Qemali është personalitet me rëndësi të madhe në

Lexo më shumë

Në Manastirin e Alfabetit

Nga: Ndue Dedaj

Jemi nisur drejt Manastirit, si qindra të tjerë këtë nëntor, që shënon 110-vjetorin e Kongresit të Alfabetit, mbajtur në këtë qytet të vjetër shqiptar më 1908, duke qenë një nga ngjarjet kulmore

Lexo më shumë