Trashëgimi

Po humbasim - Nga Mid’hat Frashëri

Të rrojturit e njeriut s'është vetëm me të ngrënë e me të pirë, si e kafshëve; një komb nuk rron si kope dhensh! Duhet që njerëzia të ketë bashkim, vetëdijë që është një komb, të ketë gjuhën, me një fjalë, që çdo njeri i një kombi, të thotë: jam një

Lexo më shumë

Naimi, poeti, dashuria - Nga Përparim Kabo

Të gjithë njerëzit ngjizen nga dashuria, rriten me dashurinë, frymëzohen prej dashurisë, provohen në provën e saj dhe i këndojnë dashurisë, gjithkush sipas mënyrës së vet. Poetët kanë një mënyrë krejt të veçantë. Dashuria tek ata është psalm

Lexo më shumë

Armiqt’e Shqipërisë - Nga Faik Konica

Të gjith’ ata që kanë njohur vendin t’onë, shkrojnë që dheu i Shqipërisë munt të japë bukë një-zet milionë shpirtëve. E dini që jemi tre milionë dhe që dy milionë prej nesh ngordhin urije… Shkrojnë

Lexo më shumë

Gruaja - Nga Mid’hat Frashëri

Në qoftë se këtë artikull po e dedikoj te ju, o miqt’ e mi mësonjës të dashur, shkaku është se ju shikoj si punonjësit më besnikë dhe më zelltarë të kësaj Shqipërie.

Ju, o mësonjës, kini barrën të

Lexo më shumë