Fëmijë diaspore

Alba Fashionista!

Alba fashionista është profili i Alba Halit, 10-vjeçares shqiptaro-kanadeze të apasionuar jo vetëm pas modës. Ajo ishte 5 vjeç kur mësoi vallen shqiptare me grupin e Shqiponjave të Vogla, dhe prej

Lexo më shumë

Fjalë për bijën time!

Nga: Iliaz Loku 

Vogëlushja ime Rona, sapo mbaroi vitin shkollor javën që kaloi dhe shkëlqeu për nga dëftesa, ndërsa mua si baba mu bë zemra mal kur pashë se në matematikë ishte shumë e fortë. Të tjerat nuk më

Lexo më shumë

Gëzuar ditëlindjen Eneida Kati!

Fëmijët e shqiptarëve që kanë lindur në diasporë ose janë larguar të vegjël nga Shqipëria, bëhen të zotë në fushat që eksplorojnë. Prindërit janë krenarë që sakrificat e tyre shpërblehen prej

Lexo më shumë

S'DURON IRIQI NJË GJILPËRË

Nga: TASIM GJOKUTAJ

S'DURON IRIQI NJË GJILPËRË

Iriqi i vogël u sëmur
Me rrufë, kollë, temperaturë
Mamaja me karrocë e mori
Dhe na e çoi tek doktori
-Do bëj gjilpërë-doktori thotë
Iriqi qan e qan me lot
E mori vesh një

Lexo më shumë