Fëmijë diaspore

S'DURON IRIQI NJË GJILPËRË

Nga: TASIM GJOKUTAJ

S'DURON IRIQI NJË GJILPËRË

Iriqi i vogël u sëmur
Me rrufë, kollë, temperaturë
Mamaja me karrocë e mori
Dhe na e çoi tek doktori
-Do bëj gjilpërë-doktori thotë
Iriqi qan e qan me lot
E mori vesh një pyll i tërë
S’duron iriqi një

Lexo më shumë

Fundi i aventurës dhe i historisë së Enos

Kallëzimet e Gjyshe Pastërtores - nga Bedri Dedja 

-pjesa e fundit -

Të nesërmen në mëngjes dita agoi shumë e bukur. Dielli ndriçonte me rreze të arta. Këto rreze plot ngrohtësi kalonin përmes xhameve dhe vraponin për të përkëdhelur fytyrën dhe

Lexo më shumë

Një ëndërr e çuditshme e Enos

Nga Bedri Dedja - Kallëzimi i pestë i Gjyshe Pastërtores 

Enua kishte kohë që flinte.
Por, për çudi, atij ju duk sikur u zgjua dhe sikur hapi sytë i tmerruar. Po e mundonin dhimbje të mëdha në

Lexo më shumë

2 Kallëzime nga Gjyshe Pastërtorja

Llahtaria e një nate (kallëzimi i tretë)

nga Bedri Dedja


Një natë, Furça e dhëmbëve, Pasta e dhëmbëve dhe Sapuni u zgjuan të llahtarisur. E para hapi sytë Furça e dhëmbëve, e cila dëgjoi rënkime e

Lexo më shumë

Një javë në errësirën e burgut

Kallzimet e Gjyshe Pastërtores - Nga Bedri Dedja

Kallzimi i dytë  

 

Kaluan pastaj gjithë ato ditë …
Një herë, Furça e dhëmbëve u zgjua në mes të natës. Fërkoi sytë, vështroi andej e këtej, por

Lexo më shumë

Rosaku i shëmtuar

Na ishte njëherë një Rosë, e cila po ngrohte vezët e saj. Ajo mezi priste të bëhej nënë. Numëronte ditët me padurim. Dhe ja, dita e shumëpritur erdhi. Vezët filluan të çaheshin një e nga një e prej

Lexo më shumë

Borëbardha

Na ishte një herë një mbret dhe një mbretëreshë!

Ata e donin shumë njëri-tjetrin, por ishin pak të trishtuar sepse nuk kishin ende një fëmijë. Një ditë të bukur dimri mbretëresha ishte ulur pranë

Lexo më shumë