Andej-Këtej

Shtetrrethim - Nga Luan Rama

Nga: Luan Rama

Eshtë një kohë tjetër, pa ngjyrë

në këtë horizont të zbrazët, të murrët,

nuk ka as luftë, as krisma, as topa

edhe pse e dimë se diçka e frikshme

sillet rreth nesh bashkë me erën,

ditët

Lexo më shumë

Vejusha Kenedi

"Xheki ra nga piedestali" - kështu shkruante gazetarja Liz Smith në një nga artikujt e saj botuar në Nju Jork, në 1967. Vejusha Zhaklinë Kenedi, gruaja më e admiruar në botë për atë kohë, katër vjet

Lexo më shumë

Hiret e detit - Nga Luan Rama

Nga: Luan Rama

U kisha thënë: kur të vdes digjeni trupin tim dhe hirin hidheni në det, jo larg kështjellës së Porto Palermos, atje ku dikur jam mrekulluar me atë gji të vetmuar plot hire me ujin blu. Më së fundi

Lexo më shumë