Urtësi

Robëria e mendjes - Nga Ndue Ukaj

Prej kur shprehja e moçme “gjindja e shtëpisë” është zëvendësuar me shprehjen “robt e shtëpisë” kombi shqiptar nuk ka pa dritë të bardhë.

Kjo mendësi e robit është ngulitë thellë në shoqërinë tonë

Lexo më shumë

Mbi sekretin e jetës - Nga Artan Fuga

Ka një problem civilizimi ynë, problem që më tepër kap të pasurit, pushtetarët, ambiciozët sesa njerëzit e thjeshtë.

Kam përshtypjen se nuk është kuptuar thelbi dhe qëllimi i jetës sikurse e kanë

Lexo më shumë

Heshtja dhe fjala - Nga Çapajev Gjokutaj

Fraza “heshtje që flet”, na thoshte mësuesi, bashkon dy gjëra që e përjashtojnë njera tjetrën: o do heshtësh o do flasësh, të dyja bashkë e në të njejtën kohë s’i bën dot. Por ja që ndodh t’i bësh

Lexo më shumë