Urtësi

Testamenti i Benjamin Franklin

Nga: Klodi Stralla

Duke lënë vetëm 1000 funta sterlina, Franklini shpërndau miliona!

Është i njohur Testamenti i burrit amerikan të shtetit, Benjamin Franklin, hartuar me dorën e tij në vitin 1788, dy vjet para

Lexo më shumë

Të vimë ndër mend! - Nga Faik Konica

Për fat të keq, aq liksht gjenden shqiptarët sot, sa janë bërë për t’u qarë; e keqja më e madhe është se as që kanë nisur të mendohen se ç’duhet bërë e të përpiqen të vënë në udhë të mbarë punërat e

Lexo më shumë

Lopa, kungulli dhe njeriu- Nga Zija Çela

Atë mëngjes fshatari u vonua për t´i nxjerrë bagëtitë në kullotë. Kështuqë, me të dalë nga stalla në oborr, lopa iu vërsul një kungulli gardhi dhe e përlau menjëherë. 
Të zotit të shtëpisë i kërcyen

Lexo më shumë

Gishtmollëza-Nga Michel Serres

Dje u shua mendimtari me famë botërore Michel Serres, anëtar i Akademisë Franceze, një ndër filozofët dhe intelektualët më të shquar bashkëkohorë. Ndër pasionet e tij të studimeve ishin historia e

Lexo më shumë