Urtësi

Orët e fundit të Sokratit

Dy javët e qendrimit në burg i kishin dhënë mundësinë të thellohej në temën aq të preferuar të tij për “Pavdekësinë e shpirtit”, temë që pastaj e mori dhe e madhëroi Platoni. Ai ngulmonte se vetëm

Lexo më shumë

Kutia e artë!

Para shumë kohësh, një vajzë e vogël harxhoi gjithë topin e letrës së artë për të mbështjellë një kuti. I ati u nxeh, pasi kishte llogaritur që atë letër ta përdorte për diçka  dhe për të blerë

Lexo më shumë

Punë përrallash

Nga: Çapajev Gjokutaj

Jeta e njeriut është si të kapërcesh një mal. Gjysmën e kohës e kalon në ngjitje, gjysmën tjetër në zbritje.

Ecja paralel nuk zgjat shumë, se pllajat e majëmaleve kanë shtrirje të kufizuar.

Lexo më shumë

Mësime nga bota e bletëve

Nga: Klodi Stralla

Ata që mbajnë bletë apo kanë lexuar diçka për jetën e tyre komunitare, me siguri u kanë rrënë në sy disa veçori karakteristike që i bëjnë ato jo vetëm të veçanta por edhe të admirushme e mësimdhënëse

Lexo më shumë