Trashëgimi

Gruaja malësore përmes fotove 100-vjeçare

Pas një shekulli disa nga këto foto janë më shumë se vetëm fokus i një aparati, janë një testament i pasurisë shpirtërore të malësorëve. Janë këto foto, janë këto gra të memorizuara në këto stampime, që tregojnë historinë.

Shqiptarja, arbëreshe apo

Lexo më shumë

Veshjet arbëreshe

“Shpirti arbëresh në veshje” titullohet ekspozita e çelur sot në Tiranë në Muzeun Historik Kombëtar. 

Kjo ekspozitë vjen në kuadër të Vitit Mbarëkombëtar të Skënderbeut. Ekspozita pasqyron shtatë

Lexo më shumë

Legjenda e Rozafës

Krenare ngrihet mbi Bunën e gjerë dhe mbi qytetin e Shkodrës kështjella e lashtë e Rozafatit. Kur është hedhur guri i parë i në themelet e kësaj kështjelle? S'dihet. Historia e saj humbet në

Lexo më shumë

Në divanin lunxhot!

Nga: Vasil Tole

Divani lunxhot vazhdon të jetë aktiviteti më i veçantë që i kushtohet trashëgimisë sonë shpirtërore në Shqipërinë e Jugut. 

Dikur fjala divan kishte kuptime që fillonin që me "trupë e zgjedhur

Lexo më shumë

Po ndodh në Berat!

Është bukur të jesh me pushime e midis ditëve të rezervuara të bësh një shkëputje për turizëm kulturor në Berat. Diçka e bukur do ia tërheqë vëmendjen edhe turistit më të lodhur. Këto ditë për

Lexo më shumë