Trashëgimi

Po ndodh në Berat!

Është bukur të jesh me pushime e midis ditëve të rezervuara të bësh një shkëputje për turizëm kulturor në Berat. Diçka e bukur do ia tërheqë vëmendjen edhe turistit më të lodhur. Këto ditë për shembull mund të qëllonte të ishit spektatorë të

Lexo më shumë

Europa Nostra: Teatri Kombëtar- Monument Europian!

Organizata Europiane për Trashëgiminë Kulturore i ka drejtuar një letër (si më poshtë)  qeverisë shqiptare kundër shembjes së Teatrit Kombëtar.

Europa Nostra (Europa Jonë) – Zëri i Trashëgimisë Kulturore në Europë dëshiron t’ju shprehë shqetësimin

Lexo më shumë

Muzeu i Kosovës

Muzeu i Kosovës është themeluar në vitin 1949, ndërsa ndërtesa me arkitekturë austro-hungareze daton që nga viti 1885/6. Ajo ka për qëllim ruajtjen, mbrojtjen dhe prezantimin e Trashëgimisë Kulturore

Lexo më shumë

Dhunim i frikshëm i gjuhës kombëtare

Nga: Vangjush Saro

Gjuha lyp respekt, jo lëvdata boshe…

Dhunimi i gjuhës shqipe, i gjuhës letrare kombëtare, gjuha standarde siç thuhet, po merr përmasa të frikshme. Rrethanat dhe masa në të cilat po ndodh ky fenomen

Lexo më shumë

Hidhni vallen shqiptare !

Vallet shprehin vlerat artistike të një populli, të një krahine ku luhet dhe interpretohet. Ato janë të lidhura me punët, stinët, dasmat dhe gëzimet të tjera.  Karakteri i shqiptarëve, dinamik në

Lexo më shumë

Lezha gatuan

Për herë të parë Bashkia Lezhë organizoi Festivalin e Gastronomisë: ''Lezha Gatuan”. Merrnin pjesë restorantet më të njohur, kuzhinierët më të mirë, ku spikati një menu me plot krijimtari dhe shije

Lexo më shumë