Discovery

Testamenti dhe vlerat e tij në Ontario

 

 Avokat Marin Nati

Testamentet nuk janë risi për shumë shqiptarë. Megjithatë, një pjese e mire e diasporës tonë në Ontario dhe gjithashtu në Kanada, shpesh e anashkalon nevojën dhe dobinë e një dokumenti të tillë.

Testamenti ka disa

Lexo më shumë

Historia e Kanadasë (pjesa e tretë)

Lufta për një kontinent

Në vitin 1670 Mbreti Charles II i Anglisë i dha kompanisë Hudson's Bay ekskluzivitetin e të drejtave tregtare mbi rrjedhën e ujërave të kulluar në Gjirin e Hudson-it. Për 100

Lexo më shumë

Tradita e zakone kanadeze

Për shkak të rrënjëve europiane dhe afërsisë me Shtetet e Bashkuara, traditat e zakonet kanadeze janë një bashkim unik i kulturave të ndryshme. Quebec-u, provinca frankofone, ka ca zakone që pjesa

Lexo më shumë