Vende & Zakone

Magjia e Roskovecit - Nga Edison Ypi

I vetmi vend në Shqipëri ku zemra punon si pompë, gjaku vërshon lumë, stomaku bluan si mulli, gjymtyrët lëvizin si vinça, veshët dëgjojnë mbrapa Korabit, sytë shohin në fund të botës, goja buçet si daulle, bytha pjerdh si top, është

Lexo më shumë

Fëmijët e lagjes Lirim - Nga Rushan Xhaferi

 Rushan Xhaferi

Gjatë periudhës së verës në Vlorën e nxehtë, ku shkolla kishte mbaruar dhe prindërit na lihnin rehat nga detyrat dhe mësimet, ne fëmijët e pandërgjegjshëm zhbironim natyrën, lagjen dhe rrethinat pa kokëçarje. Luftra midis lagjesh

Lexo më shumë

Rruga e Duçes - Nga Edison Ypi

Rrugët tona janë rrugë ushtarake, rrugë lufte, rrugë të ndërtuar nga pushtuesit. Njëra nga këto rrugë lufte është e jashtëzakonshme.

Janë të njohura pamjet filmike që tregojnë rropatjet e ushtrisë

Lexo më shumë

Ditë Vere në karusel

Nga: Marelba Fushekati

Në 14 Marsin e vitit 1936, Behixheja, në moshën e saj më të bukur të rinisë së parë, e veshur me fustanin më të mirë, kaloi rrugicën e shtruar me gurë dhe mori drejt qendrës së qytetit, afër Rrapit

Lexo më shumë

Rruga Saraçve - Nga Edison Ypi

Rruga Saraçve është një lloj rakie që po të zuri prej saj nuk bëhesh dot kurrë esëll.

Rruga Saraçve është si ajo femra aq e dashur prej së cilës nuk ndahesh dot as në të gjallë as në të

Lexo më shumë