Vende & Zakone

Familja Gjinika - Mall e dashuri për Çamerinë

Çështja çame dhe përgjithësisht çështja e minoritetit shqiptar në Greqi, lindi me vendimin e Konferencës së Londrës më 1913, vendim që e shkëputi këtë trevë shqiptare dhe ia aneksoi atë Greqisë.

Që nga ajo kohë, për vite me radhë, pati një presion

Lexo më shumë

1 Maji korçar, festa e familjeve

Nga: Agim Xhafka

Sa herë vjen fundi i prillit më vjen si aromë e mirë dita e 1 Majit. E përjetoja si gëzim, si emocion, si çelje bliri, si ngrohtësi moti.

Thuajse deri në mbarim të universitetit e festoja në Korçë. Nga që kishim pushim dhe datën dy e mbase na

Lexo më shumë

Prizreni im!

Në Prizren bukur do ishte të shkonim edhe me tren, por nga Shqipëria shkohet lehtësisht me makinë. Rruga është e shtruar për bukuri, aq sa kuksianët e pinë atje kafen e mëngjesit. I vendosur rrëzë

Lexo më shumë

Elbasani im!

 Rreth e m'rreth kalasë, këndon kumrija 
Elbasan i bukur, Elbasan 
Përtej namazgjasë, zien metalurgjia 
Elbasan i bukur, Elbasan. 

Nuk besoj se metalurgjia zien akoma në Elbasan, por megjithatë

Lexo më shumë