Vende & Zakone

Nën diellin e Jonit - Nga Ndue Dedaj

 Ndue Dedaj

Shënime nga Llogaraja, Dhërmiu, Vunoi, Himara etj.

Vlora e Flamurit është një rajon mesdhetar nga më të lakmueshmit, për detin, lagunën e Nartës, ishullin e Sazanit, gadishullin e Karaburunit, kalanë e Kaninës, malin e Llogarasë

Lexo më shumë

Ura e Mbretit Zog - Nga Klodi Stralla

Klodi Stralla

Kujt nuk i ka bërë përshtypje, kur udhëton në “Rrugën e Kombit” përgjatë lumit Mat, ura madhështore me harqe, që koha e pagëzoi me emrin e Mbretit Zog. Ajo u përurua si sot 94 vjet më pare, në 26 Maj 1927. U projektua nga inxhinieri

Lexo më shumë

Zotniu - Nga Edison Ypi

Zotniu nuk është ky legeni që mbahet për serioz dhe rren gjithë kohës në Fejsbuk.

Zotniu pëlqen ose nuk pëlqen, komplimenton ose refuzon.

Zotniu që shpif, intrigon, trillon, është një llum, një

Lexo më shumë

Ik në Lenie - Nga Edison Ypi

Edison Ypi

Je pështirosur duke ndenjurur para televizorit, duke u marrë me celularin, duke dëgjuar gjithë kohës vetëm dallavere, hajdutllëqe, ahengje, këngë e valle? Lëviz. Shko diku. Për shembull

Lexo më shumë

Kohë proçesionarje - Nga Ndue Dedaj

Është fundi i Prillit 2021. Në gjithë vendin numërohen votat e fundit të kandidatëve për deputetë. Heeej, ky kandidati nga fundi i listës ia kaloi atij nga fillimi, theu herësin e hyri në Kuvend

Lexo më shumë