Aktualitet

COVID-19 në Quebec - Nga sot rregulla të reja

Ministri i Shëndetësisë në Quebec, Christian Dubé
Qeveria e Quebec njoftoi sot mbylljen e shkollave, bareve, palestrave dhe kinemave për të ngadalësuar përhapjen e variantit Omicron COVID-19.
 
Ministri i Shëndetësisë në Quebec, Christian Dubé, tha se varianti Omicron duket se po dyfishohet dhe prandaj qeveria duhej të merrte masa për të parandaluar mbingarkesën e sistemit të kujdesit shëndetësor.
 
Baret, palestrat, kinematë, sallat e koncerteve dhe qendrat SPA pritet të mbyllen sot në orën 17:00. Restorantet do të duhet të reduktojnë kapacitetin e tyre në 50 për qind dhe të punojnë me orar të kufizuar prej orës 5 të mëngjesit deri në 10 të mbrëmjes. Aktivitetet sportive do të zhvillohen pa spektatorë.
 
Shkollat do të mbyllen që nesër më 21 dhjetor dhe do të hapen më 10 janar. Shkollat fillore do të qëndrojnë të hapura vetëm për fushatat e vaksinimit dhe shpërndarjen e kompleteve të testeve të shpejta.
 
Puna nga shtëpia tani është e detyruar për të gjithë punonjësit e shërbimeve jo thelbësore, përfshirë nëpunësit civilë. Qeveria provinciale po ndalon të gjitha aktivitetet publike ministrore, siç janë konferencat për shtyp që nuk kanë lidhje me COVID-19.
 
 
 
Në foto-Ministri i Shëndetësisë në Quebec, Christian Dubé
 
Foto realizuar nga Paul Chiasson/The Canadian Press