Krijimtari

Ditëlindja jote vjeshtake - Nga Vangjush Ziko

 Vangjush Ziko

Gdhiu dita jote

(dhe jona natyrisht),

kjo ditëlindje vjeshtake,

bonjake,

lakuriqe si natyra,

plagët e tua

të kuqe,

të hidhura si lulekuqet,

si manushaqet

mavi,

as thahen,

as zhduken

(për në album),

mbi gjoksin tënd shkëmbor,

Atdheu im!

©Vangjush Ziko