Krijimtari

Drenusha - Fabul nga Vangjush Saro

Vangjush Saro

Atë ditë harboi shumë Drenusha;

dhe e humbi rrugën ndër gëmusha.

Iu qep Hiena: “Rri tek unë!

Hamë pakëz darkë edhe… gjumë.”

Pak më vonë,

më sfidues, Çakalli:

“Je me mua, për kënd s’të merr malli!”

Ishte zënë ngushtë Drenush' e ngratë,

ndërsa muzgu sillte frikë dhe natë.

E pa veten nuse nëpër ëndërr:

vuuu muzika,

por nuk kishte dhëndër…

©Vangjush Saro

Ilustrimi: Alma Skënderi