Krijimtari

Nota të befta - Nga Flurans Ilia

një ditë pikë pikë

do pikojm' edhe ne

si nota

të befta në pentagram

tretje prej akulli

trajta e mbrame e dimrave

në sytë e tu si kamera të vockla

regjistron HESHTJEN

kasandrat

kamaret

kështjellat

bishtukun dhe pishtarin

motin e mureve

(celularin)

koha është një koncept

me caqe të caktuara

hapësira fle ndënë ura

ninëza e syrit të të pastrehëve

murmura e mureve të spitaleve

qirinjtë

librat

poetët

bulëza e

vreshtarit

koha që i duhet verës

përtej territ

të maturojë kohën

e rishtarit

vargje vargje parmakët e urës

vështrojnë lumin

ujëpakët

për miliona vjet asnjëherë

kaq madhështor

nuk ka qenë ai i një çasti më parë

sepse një ditë

pikë pikë

edhe ne do të pikojmë

si nota të befta në pentagram

©Flurans Ilia