Blog

Burrat e djeshëm

Nga: Lis Bukuroca

“Burrat” e djeshëm jetonin si priste rrethi prej tyre, jo si u pëlqente.

Ata me lehtësinë më të madhe rrihnin gratë dhe fëmijët, se sa i përqafonin!

“Burrat” e djeshëm kishin shpesh shpullën gati

Lexo më shumë

Loti me aromë bliri

Nga: Agim Xhafka

(Tregimi i së dielës)

Kur unë isha në klasë të dytë fillore motra mbushi 4 vjeç. Jam shumë i saktë në këto që po rrëfej se kanë lënë shenja. Sa vinte ora 5 mbasdite e oborri ziente nga lojrat me

Lexo më shumë

Unë e mbyta vajzën!

Nga: Adriatik Kelmendi

Çdo e dhjeta shtatzëni në pritje të lindjes së foshnjës femër përfundon me atë që mund të përshkruhet në statistikat që flasin për gjinicid. Në Kosovë i vrasim vajzat për shkak se janë – vajza. Ose

Lexo më shumë

Reflektim mbi bisedimet shqiptaro-serbe

Nga: Kostandin Ristani

Nuk mund të pranoj që ato janë bisedime vetëm kosovaro-serbe (agresorët gjithmonë  zbatojnë  parimin disa mijëravjeçar “përça e sundo”) në  lidhje me njohjen e shtetit të Kosovës nga Serbia, BE dhe

Lexo më shumë

Trup e shpirt nga e ardhmja!

Nga: Çapajev Gjokutaj

Një orë zgjat 60 minuta, një ditë 24 orë, një vit 365 ditë. Nuk besoj se ka gjë më të saktë, por njëkohësisht edhe më të rreme.

Për njeriun koha nuk matet as me minuta, as me ditë e as me vite. Tre

Lexo më shumë