Blog

Gruaja  e festave-nga Agim Xhafka

Kur vdiq Maku e la shumë të re Ritën. As 30 vjeçe. Dy fëmijët ishin 8 Gersi dhe 6 Ola. U largua pa shumë vuajtje dhe rënkime. E rrëmbeu një sëmundje agresive. Në shtëpi pllakosi dhimbja, trishtimi

Lexo më shumë

Çapajev Gjokutaj: Unë besoj tek magjia!

Kush beson magjitë është injorant, thonë. Jo vetëm injorant, por edhe i dobët, shtojnë të tjerë. Me që s’ka besim te vetja dhe te bashkësia, nis e beson çudira, thjesht për t’u shpëtuar frikërave dhe

Lexo më shumë

Pëllumbat e Janarit – Nga Zija Çela

Sot në ditëlindjen e Dritanit…

Plot dyzet vjet më parë pata botuar librin “Pëllumbat e Janarit” (1979). Në të vërtetë, ishte titulli i njërit prej tregimeve, atij që pagëzoi edhe librin. Ngjarjet e

Lexo më shumë

Figurinat!

Nga: Flurans Ilia

Kukullat e Dorës nuk i kalojnë të pesëdhjetë centimetrat. Kanë kokë të madhe. Fill pas kokës janë të lidhura me dorën. Dora e Humbabas e zhytur nga Poshtë mbërrin gjer tek koka. Prandaj quhen

Lexo më shumë