Blog

Historia kombëtare e keqpërdorur

Nga: Rexhep Qosja

Në qoftë se shkoni te varret e Prishtinës, për të marrë pjesë në ndonjë varrim apo për të vënë lule në varrin e një familjari, të afërmi a miku, kur të ktheheni nëpër rrugën që lëshohet teposhtë

Lexo më shumë

Gjëja

Nga: Mimoza Ahmeti

E kishin mbështjellë. Sigurisht vetëm një pjesë të saj. Madje as atë.
Kishin mbështjellë mendjen. Aq sa të orientoheshin brenda saj. Dhe këtë e quanin gjëja.
Ata diskutonin rreth saj si qenie, si

Lexo më shumë

Në ç’humnera media ka rënë?!

Nga: Çapajev Gjokutaj

Shumica e mediave e përcollën lajmin e vdekjes së Fatos Arapit me të njëjtin tekst, kopjuar nga wikipedia shqip. Shquan gjuha e thatë, me tone të theksuara burokratike.

Ironi therëse. Poeti që

Lexo më shumë

In memoriam-Jorgo Bllaci

Nga: Artan Gjyzel Hasani

Kështu qënka jeta. Nga ngushellime vdekjesh në përkujtime përvjetorësh të poetëve mjeshtërorë të shqipes.

Rastësisht, pak çaste më parë, mësova që sot është ditëlindja e përkthyesit të famshëm të

Lexo më shumë

Miti i tolerancës shqiptare!

Nga: Nezir Kraki

Më duket mit ideja që e paraqet popullin shqiptar si tolerant. Toleranca është shumë më e gjerë se sjellja jonë dashamirëse që e kemi karshi njëri-tjetrit në rrethana krejt normale. Tolerancën e

Lexo më shumë

Zoti dhe e vërteta logjike!

Nga: Lis Bukuroca

Mos shaj dhe mos kërcëno një njeri, pse nuk beson religjionin tënd, por kritiko dhe sulmo atë zot, që ti beson, që nuk ka as dëshirë, as mundësi, as fuqi, as dije për ta bërë atë njeri me atë fe, që

Lexo më shumë