Blog

Gjergj Fishta dhe kahet e injorancës shqiptare!

Nga: Ndue Ukaj

Para se ta përdorni Fishtën për ta sharë Europën, lexojeni veprën e tij në plotëni, për ta parë ç’dashuri të madhe ushqen ai për kombin, shtetin dhe për Europën...

                                 

Lexo më shumë

Nga Agim Xhafka: Volkswageni im!

Nga: Agim Xhafka

Kur  po votohej ligji i arsimit të lartë, më erdhi para syve makina e vjetër poshtë pallatit tim. Qe një Volkswagen i luftës, relikt që nuk e di pse ngeli vite e vite aty.

Nuk kishte as xhama, as

Lexo më shumë

Jemi të vegjël e të përkohshëm

Nga: Çapajev Gjokutaj

Përgjumësh dëgjoj Andrea Boçelin tek kendon “La voce del silenzio”. Më godet vargu: heshtja ka trajtën e gjërave që ke humbur.

Melodia është e qetë, gjithë shtrirje dhe hapsirë. Dhe vras mendjen pse

Lexo më shumë

Çfarë pune bën Edi Rama?

Nga: Artan Kristo

“Shpirt i babit, mos harxho kohën gjithe ditën në “Fejsbuk” e “Instagram”! Eshtë kohe e hubur kot. Nuk të japin asgjë rrjetet sociale! Puno për mësimet!”, qortova edhe sot fëmijën tim, për të

Lexo më shumë