Opinione

Kapitalistucët shqiptarë

Nga: Arben Kallamata

Vëzhgim

Krejt papritur një dorë superkapitalistësh shqiptarë u bënë të interesuar dhe entuziastë për një protestë popullore, posaçërisht për kundërshtimin që i bëhet në Francë ngritjes së çmimit të

Lexo më shumë

Shpirti i motrës!

Nga: Agim Xhafka

(Tregimi i së dielës)

Sa herë dëgjon trokitjen e portës përjashta, Nesimit i vjen ndër mend nata e qametit atë dhjetor 1970. Qamet ngaqë shiu binte litar, por edhe qamet se ashtu i vate çdo gjë më

Lexo më shumë

Ikja e gjermanit të fundit nga Vlora!

Nga: Artan Gjyzel Hasani

Ditët e fundit të Nentorit 1944. Kaos. Kudo rrugeve njerëz që vraponin në panik. Zhurma shpërthimesh, krismash në ajër, tym e flakë, njerëz dhe kafshë të vrara rrugëve të qytetit.

Atentatorë

Lexo më shumë

Me sharlatanë nuk bëhet shtet modern

Nga: Ndue Ukaj

Më shumë se Interpoli, na duhet dinjiteti i shtetin tone. Mbi të gjitha, na duhet t’i dëgjojmë qytetarët e saj tek thonë: lum unë për vendin tim, dhe jo të kundërtën, siç dëgjojmë përditë kukama e

Lexo më shumë

Djali me pesë gjyshër

Nga: Agim Xhafka

(Tregimi i së dielës)

Kur shkova herën e parë në Velçan të Gorës, kisha me vete jorganë, jastëk, batanije, çarçafë. Kështu më këshilloi Lena, drejtoresha e shkollës, një ditë para se të nisesha

Lexo më shumë

Sinjalet e qytetërimit

Nga: Afrim Krasniqi

Në demokraci protesta civile është e drejtë kushtetuese, por edhe përgjegjësi qytetare. Ka studime që tregojnë se vendet me numrin më të lartë të protestave publike dhe sidomos, vendet me suksesin më

Lexo më shumë

Nisma pa plane të 'Rilindjes' së Ramës

Nga: Gavrosh Levonja

Vendimi i qeverisë shqiptare për akordimin e një bonus-i për lindjen e një fëmije, më ktheu shumë vite prapa, në kohën e fëmijërisë sime. Kjo pasi diku nga fundi i viteve 50-të për të vazhduar dhe në

Lexo më shumë