Trashëgimi

Dhunim i frikshëm i gjuhës kombëtare

Nga: Vangjush Saro

Gjuha lyp respekt, jo lëvdata boshe…

Dhunimi i gjuhës shqipe, i gjuhës letrare kombëtare, gjuha standarde siç thuhet, po merr përmasa të frikshme. Rrethanat dhe masa në të cilat po ndodh ky fenomen i turpshëm, janë krejt jashtë vëmendjes së

Lexo më shumë

Hidhni vallen shqiptare !

Vallet shprehin vlerat artistike të një populli, të një krahine ku luhet dhe interpretohet. Ato janë të lidhura me punët, stinët, dasmat dhe gëzimet të tjera.  Karakteri i shqiptarëve, dinamik në lëvizje, pasqyrohet edhe tek valltarët, që

Lexo më shumë

Lezha gatuan

Për herë të parë Bashkia Lezhë organizoi Festivalin e Gastronomisë: ''Lezha Gatuan”. Merrnin pjesë restorantet më të njohur, kuzhinierët më të mirë, ku spikati një menu me plot krijimtari dhe shije

Lexo më shumë

Llogara: Pistë Olimpike Fluturimesh

Në faqen e saj në Facebook, Bashkia Himarë është shumë aktive duke e mbajtur lexuesin të informuar rreth të rejave të qytetit. Së fundmi administratorët e faqes kanë postuar fotografi fantastike nga

Lexo më shumë

Trashëgimia natyrore e Shqipërisë

“Trashëgimia natyrore e Shqipërisë” (Vlerat, rreziqet dhe menaxhimi) është libri më i ri nga Prof. Dr. Perikli Qiriazi, botim i Akademisë së Shkencave të Shqipërisë.

Sipas studiuesit Qiriazi kur

Lexo më shumë