Bota Shqiptare

Dhunim i frikshëm i gjuhës kombëtare

Nga: Vangjush Saro

Gjuha lyp respekt, jo lëvdata boshe…

Dhunimi i gjuhës shqipe, i gjuhës letrare kombëtare, gjuha standarde siç thuhet, po merr përmasa të frikshme. Rrethanat dhe masa në të cilat po ndodh ky fenomen i turpshëm, janë krejt jashtë vëmendjes së

Lexo më shumë

Hidhni vallen shqiptare !

Vallet shprehin vlerat artistike të një populli, të një krahine ku luhet dhe interpretohet. Ato janë të lidhura me punët, stinët, dasmat dhe gëzimet të tjera.  Karakteri i shqiptarëve, dinamik në

Lexo më shumë

Lezha gatuan

Për herë të parë Bashkia Lezhë organizoi Festivalin e Gastronomisë: ''Lezha Gatuan”. Merrnin pjesë restorantet më të njohur, kuzhinierët më të mirë, ku spikati një menu me plot krijimtari dhe shije

Lexo më shumë

Bukuritë malore shqiptare

 

Parku Kombëtar i Thethit- Ndodhet në një distancë prej 70 km nga qyteti i Shkodrës në zemër të alpeve shqipëtare. Parku në fjalë ka një sipërfaqe prej 2.630 hektarë dhe shtrihet në një lartësi që

Lexo më shumë