Komunitet

Borxhliu - Tregim nga Avdulla Kënaçi

Atë rrugë, nga Blloku drejt Qendrës së Tiranës, Shemo Qepujka e bënte disa herë në ditë; edhe kur binte shi, edhe kur dielli përvëlonte si saç. I dukej se ajo pak largësi e mbante lidhur me gjallërinë e kryeqytetit dhe të njohurit e tij që gjithnjë

Lexo më shumë

Parabellum - Nga Flurans Iia

Avulli i trashë i trahanasë ia vesh sytë me një pah dimëror. Yndyra e cingaridheve të skuqura rrjedh si llavë e nxehtë midis pirgjeve të koreve të bukës që ngrihen si kreshta të papritura në kufirin rrethor të pjatës së ciflosur të cingos. Speci i

Lexo më shumë

Tek stoli bosh - Nga Zeqir Cama

Sa e sheh bosh me krahë të shkulur,

nga dhunë e marrëzisë, pa shkak,

ulesh gjatë si gozhd’ e ngulur,

tek stoli i drunjtë, aty në park.

 

Ca pikla rozë si xixa nate,

nuk kanë shans të t’bëhen

Lexo më shumë