Komunitet

Konfuz - Nga Artan Gjyzel Hasani

Absurdi filloi me gjuhët e shumta që shpikëm
kur nga pasthirrma e rënkime të njëjta 
krijuam fjalë dhe këngë të ndryshme...

pastaj secili zgjodhi kopenë e vet
dhe gurin e shpellës e bëmë derë
dhe dyert i bëmë gardhe të pafund
krijuam himnet

Lexo më shumë

Netët - Poezi nga Vangjush Ziko

Netët

Më kujtohen netët 
pa gjumë,
syhapur,
kalonin makinat në rrugë
mbi mua,
mbi shtratin,
mbi ëndrrat e mia,
gdhij pa gjumë tashi
weekend-in,
makinat flenë,
nuk fle unë,
dal në rrugë
me hapat bëj zhurmë,
semaforët nevrikë më ndritin sytë,
e

Lexo më shumë

Retë - Nga Vangjush Ziko

Avullojnë detet

dhe bëhen delfinë,

ajzbergët blerojnë

dhe fokat kullosin,

kënetat thahen

zvarrisen zhapinjtë,

gëmushat e maleve

bëhen arinj,

mendimet e mia

bëhen lejlekë,

për ku

Lexo më shumë