Histori

Lashtësia e modernitetit - Nga Ardian Muhaj

Afrimi i vitit 1000 hixhri, që përkon me vitet 1591-1592 të kalendarit gregorian për shumëkënd në botën islame dhe veçanërisht në shtetin osman, ishte një rast për të reflektuar në mënyrat nga më të ndryshmet mbi historinë e botës dhe mbi të ardhmen

Lexo më shumë

Plogështia e shqiptarit

Ky artikull është shkruar 80 vite më parë, në 1 maj 1937, nga Selaudin Toto*, në revistën e njohur “Përpjekja shqiptare” e ideologut të “neoshqiptarizmës”, Branko Merxhani. Duket se intelektualet e

Lexo më shumë