Kulturë

Vangjush Ziko: Mëkatet e lirisë

Qyteti ndeu

në rrezet e diellit

çarçafët e larë

të aferave

e dashurive të fshehta.

Doli makina

të lajë pështymat

dhe vjellmat

e qytetit të dehur

nga ëndrrat

Muret kruajnë

tatuazhet me logo bizare

vizatuar në lëkurën e tyre

(si

Lexo më shumë

Fabul nga Vangjush Saro: HIENA

Ajo i lutej Tigrit ta merrte në gjueti:

“Dua të vij! Dua të vij!”

Por ndeshja nuk qëlloi e lehtë;

përballë qenë dy buaj viganë,

me brirë të frikshëm dhe të mprehtë;

nga pas, rërën e hidhnin shatërvan.

U rrek Hiena të hynte në

Lexo më shumë

Vangjush Ziko: Erdhi mbrëmja

Erdhi mbrëmja e lodhur

(puna është punë si kudo në botë

dhe djersa kundërmonjëse

sado që t'i bësh me deodorant sqetullat,)

flak rrobat dhe futesh në dush,

kthjellohesh,

merr letrat,

Lexo më shumë

Nostalgjia ruse

Nga: Albana Lifschin

-Fragment novele-

Nëna e Xhenit, një ruse rreth të shtatëdhjetave, qe ulur pranë tryezës dhe diçka po i thoshte së bijës në rusisht. Me të më parë mua, e ktheu në anglisht. Kishin ardhur në Amerikë

Lexo më shumë

Ende trembem nganjëherë!

Nga: Zija Çela

Pallati ku mora një apartament në katin e gjashtë, u ndërtua me dy seksione. I pari u mbush me banorë, ndërkohë që tek i dyti ende s’kishin mbaruar punimet e brendshme. Unë nuk dija kush banonte as

Lexo më shumë

Shitës ere - nga Petrit Ruka

SHITËS ERE

Tani që kam kohë, i mbetur pa punë,
mendjen e ndava si të mbetem gjallë,
do hap një biznes të çuditshëm në rrugë,
me mallra që tatimet kurrë s'i kanë parë.

Do dal e do shes ca erë

Lexo më shumë