Kulturë

Qielli im- Poemë nga Ilirian Zhupa

Nga: ILIRIAN ZHUPA

ATI

Pjesa e parë

1.

Në emër të Atit, 
Që e kërkoj dhe s’e shoh asgjëkund,
Po thonë se banon diku 
Në qiejt e lartë, të pafund.
Në hapësirën që mblidhet dhe shtillet
Përjetësisht pa cak e pa anë,
Shfaqet një çast e prapë fshihet
Nga sytë dhe

Lexo më shumë

Na t'birtë e shekullit të ri-MIGJENI

Na të birtë e shekullit të ri,

që plakun e lamë në “shejtnin” e tij
e çuem grushtin për me luftue
ndër lufta të reja
dhe me fitue…
Na të birtë e shekullit të ri,
filizat e një toke së rimun me lot,
ku djersë e ballit u dikonte kot –
se dheu ynë qe

Lexo më shumë

Anës lumenjve

Arratisur, syrgjynosur, 
rraskapitur dhe katosur 
po vajtoj pa fund, pa shpresë, 
anës Elbë-s, anës Spree-së.  

ku e lam' e ku na mbeti, 
vaj-vatani e mjer mileti, 
anës detit i palarë, 
anës

Lexo më shumë

RRUGËTIMI IM (fragment poeme)

Nga: Kristaq Turtulli

V

Rrugëtimi im i pandierë,

Në çerek botë

Ndodhi, kur hëna e ftohtë,

Thëthiu vesën me etje.

Të bëhej tokë buke.

Mbërtheva gozhdën e mendimeve

në shkëmb dhe vara xhaketën.

Përqark ishte hedhur

Lexo më shumë

LETËR BIANKËS- nga ZIJA ÇELA

E dashtuna Bianka, kam ngecur mu në aksin urban, diku pranë stacionit Rruga-Ura dhe vetëm 250 metra na ndajnë. Më vjen keq, por këtë largësi (afërsi) nuk kam për ta kapërcyer asnjëherë, pasi jo vetëm

Lexo më shumë