Kulturë

Nga Lasgush Poradeci: Zog’ i qiejve

Këng’ e lasht’ e vjershërisë më pëlqeu aq fare pak...

Do t’ja marr që sot e tutje si bilbili parëverak.

Që nga fund’ i vetëvetes do këndoj një mall të ri:

Brenda tufës së junapit që mbleroj me kaq stoli;

Kur po shoh ndaj ryn bilbili e sakaq ze

Lexo më shumë

Tregim-Paracaktimi

Nga: Zija  Çela

Me t’u nisur treni, ai filloi të më rrëfente.

Dasma u bë në oborr, ndërsa vrasja në rrugë. Nuk mund të thuash që ishte vrasja e parë, sepse e para kishte ndodhur në tarracën e oborrit. Veçse në të dyja rastet u vra i njëjti Kristo, Kristo Kubati i

Lexo më shumë

Shtëpia në bregdet

Nga: Sulejman Mato

Eshtë një shtëpi në bregdet e vetmuar,

s’ka zëra femijesh, s’ hyn e s’del asnjeri.

 

Kanë ikur të gjithë dhe e kanë lënë,

duke e dënuar me harrim dhe vetmi…

 

Guret si guret… Nuk ndjejnë

Lexo më shumë

Krishti me kamxhik

 Fan Noli

Në kështjellë t'atdheut, në tempull të fesë 

Janë shtruar sarafët pa shpirt e pa besë, 
Tregëtojnë e gënjejnë, rrëmbejnë e sfrutojnë, 
Thon' ashtu Israelin e mbrojn' e shpëtojnë. 

Lexo më shumë