Blog

Leksion japonez mbi pastërtinë

Nga: JETA DEDJA

E keni parasysh sa plehëra grumbullohen gjatë organizimit të aktiviteteve të ndryshme? Ose më mirë të themi në çdo vend që ka pjesëmarrje frymorësh. Është normale, mos të bëhemi moralistë kot për

Lexo më shumë

Shqiptarët, popull apo komb?

 Nga Klodi Stralla

A jemi ne shqiptarët Komb? Unë them jo, sepse kemi mbi një shekull që nuk e ndërtojmë dot shtetin tonë të përbashkët, d.m.th, figurativisht, një arbitër që të qëndrojë mbi secilin

Lexo më shumë

Këshilla për ambasadorin e ri amerikan

Nga: Andi Bejtja

I dashur Ambasador apo Ambasadore! 

Mbaje gjithmonë parasysh që po vjen në një vend në rajon, ku si rrallëkund do të gjesh një popull pro amerikan, me arsye dhe pa arsye njëkohësisht, ndaj mos e

Lexo më shumë

Gazetarit nuk i ka hije heshtja!

 Klodi Stralla shkruan në Facebook: 

Ne shqiptarët vijmë nga një traditë komuniste e gazetarisë ku ajo ish vegël e propagandës të regjimit. Pas viteve '90 kur ajo u privatizua, shumë shpejt u

Lexo më shumë

Po, kam pasur dikur një Atdhe...!

Nga: Kliton Nesturi

Shumë kohë më parë, në motin e largët 1992, në një prej emisioneve të Radio Tiranës hyn në linjë telefonike një djalë, i cili që prej disa kohësh jetonte dhe punonte si emigrant në Greqi. Pyetjes së

Lexo më shumë

Tirana dhe citadela

Nga: Ardian Vehbiu

Që shumë nga sfilitjet e sotme të Tiranës e kanë burimin te konflikti mes qytetit dhe kryeqytetit, këtë e kam thënë e shkruar aq herë, sa disa mund t’i kem mërzitur. Tirana qytet çon jetën e vet –

Lexo më shumë