Kolumnist

Rendi i Ri Botëror - Nga Hajro Çini

Rendi i Ri Botëror është një sajesë artificiale, por që ka gjetur shumë terren nga sponsorizimi i familjes Rothchild dhe disa miliarderëve të tjerë, kryesisht hebrenj.

Rendi i Ri kërkon zhdukjen e kombeve, të besimeve, të traditës, të shteteve dhe ëndërron që gjithçka në botë të jetë nën diktatin e financave dhe miliarderëve.

Për të arritur këtë ideatorëve dhe sponsorizuesve të këtij koncepti satanic u duhej një shtet i fuqishëm, që ta përdornin si bazë, si dhe elementë të pandjenja si Aleksander Israel Parvizu, Lenin etj.

Për të arritur tek “Rendi i Ri”, u ndërtua një strategji e mirëmenduar që do të kalonte nëpër disa faza.

E para shkatërrimi i perandorive të mëdha nëpërmjet revolucioneve marksiste, filozofi kriminale që u gjet shumë e përshtatshme për të bërë dëme të pariparueshme.

Pasi ranë perandoritë gjermanike, cariste dhe osmane, (ngeli vetëm ajo Britanike që Rendi i Ri e kishte si bazë), u kalua në fazën e dytë, në të cilën do të ndesheshin fashizmi si ideologji në krijimin e shteteve të forta mbi bazë të racës dhe kombit me anën tjetër që paradoksalisht mbështeste një amaglamë jo të natyrshme midis shteteve të forta, të centralizuara, diktatoriale e internacionaliste, dhe atyre “liberale”, që ishtin një formë e kamufluar diktaturash. Lufta e Dytë Botërore ishte kulmi i fazës së dytë. Zionizmi u përdor si viktimë.

Pasi ranë shtetet e forta nacionaliste-fashiste dhe triumfuan ato komuniste dhe “liberale” (të kamufluara) doli në pah faza e tretë, ajo kundër besimit. Ateizmi si shkallë fillestare dhe antiteizmi. E kishin promovuar diktaturat komuniste me dhunë, direkt si antiteiste. Ateizmi dhe antiteizmi morën hov në universitete perëndimore duke pasur si “idheollogë” sharlatanë, të cilët kishin krijuar autoritet të padiskutueshëm në fusha specifike të shkencës dhe atë autoritet u përpoqën t’ua impononim mendjeve të thjeshta për t’i shpallur luftë besimit.

Rendi i Ri, u bë pothuajse realitet në fillimet e mijëvjeçarit të tretë, por i ngeli sharra në gozhdë në disa drejtime. E para ishte shumë e kushtueshme. Britania e Madhe u bë viktimë e Rendit të Ri, sepse nga Superfuqi deri para Luftës së Dytë, u çbjellua dhe mezi ngeli një fuqi boterore, edhe pse fituese e dy luftrave që ajo vetë i ka kërkuar. Kostoja e Rendit të ri u vërtetua e papërballueshme për të.

Shtete të mëdhenj dhe të fuqishëm që kaluan nëpër diktaturat fashiste apo komuniste, pasi e hoqën zgjedhën ideologjike nga qeverisja, iu rikthyen nacionalizmit. Rusia, India, Gjermania, Brazili, Turqia, Britania e Madhe etj. etj. janë sot pengesë e fuqishme e Rendit të Ri.

Soroizmi, ashtu si socializmi internacional apo komunizmi, është një element i Rendit të Ri, që ka dështuar në pothuajse të gjitha vendet ku tentoi të shtrinte tentakulat e tij, por që përfat të keq ka qënë shumë i dëmshëm në Shqipëri dhe kohët e fundit edhe në USA.

Rendi i Ri Botëror dështoi katërcipërisht dhe në mënyrë spektakolare në luftën kundër besimit. Kristianizmi dhe Islami bashkë, kanë një zgjerim në pothuajse gjysmën u popullsisë, Budizmi në një pjesë të konsiderueshme po ashtu.

Me dobësimin e Britanisë, fijet e fshehta dhe të prapaskenave të “Rendit të Ri” shpresuan se shteti bazë do të bëhej USA, presidentët demokratë të së cilës, sidomos Clinton dhe Obama kanë qënë shumë entuziastë.

Por duket se establishmenti Amerikan e ka kuptuar se Rendi i Ri është një utopi e parealizueshme dhe i dëmshëm, dhe duke qënë se në Shtëpinë e Bardhë sot jeton një biznesmen që i kupton shumë mirë financat, shihet se Rendi i Ri është i pashpresë. Pavarësisht nga retorikat politike, pavarësisht nga kaosi që marksistët dhe fijet e Rendit të Ri po përpiqen të ndezin në USA, unë besoj se USA nuk do ta mbështesë më këtë ide të çmëndur.

©Hajro Çini