Stil & Jetë

Pse iu refuzua doktoratura Ajnshtajnit?

Universiteti i Bernes në 1907 i refuzon aplikimin për të ndjekur studimet doktorale gjeniut të shkencave ekzakte Albert Ajnshtajn. Sipas Dekanit të Fakultetit të Shkencave, Wilhelm Heinrich, propozimi i teorisë së Ajnshajnit ishte më tepër i natyrës

Lexo më shumë

Ajnshtajni në rrobaqepësi

Në SHBA tregohej një anekdotë  për Ajnshtajnin në formën e dialogut mes dy rrobaqepësve hebrenj të Bronx-it. Kur ia treguan Ajnshtajnit, ai u shkul së qeshuri dhe u shpreh se ky ishte shpjegimi më i mirë "popullor" që pati dëgjuar për teorinë e tij

Lexo më shumë

Ku punojnë psikopatët?

Nësë punoni në media, me shumë gjasa mund të jeni subjekt i sjelljeve psikopatike nga kolegët tuaj. Kjo është një gjetje e psikologut kërkimor në Oxford Dr.Kevin Dutton, e paraqitur në librin e tij

Lexo më shumë