Andej-Këtej

Shampanja pihet në fund!

Nga: AFRIM KRASNIQI

Koha për shampanjë? Jo! Jemi ende shumë larg. Shanset janë në dorën tonë. Koha për reflektim, reforma konkrete, rezultate konkrete.

Vetëm dy muaj për të ndryshuar gjërat. Vettingu në Gjykatën e Lartë e Kushtetuese, ngritja e SPAK, politikanët e

Lexo më shumë

Dilema e mërgimtarit

Nga: Mustafë Ismaili

Jeta e një mërgimtari ështe një jetë e dyfishte. Ajo që ai e jeton çdo ditë këtu në kurbet dhe ajo që i qëndron mbi supe e nuk i hiqet asnjëherë si barrë e rëndë nga e kaluara.  

Kjo e dyta, jeta e

Lexo më shumë

Uria e mallit të pashuar

Nga: Agim Xhafka

Çdo ditë në Facebook shoh plot foto me ushqime. Sidomos nga emigrantët. Bollëk i madh. E di që nuk e bëjnë për zili ndaj shqiptarëve të varfer në atdhe. Nuk tregojnë tavolina me mishra e pije për të

Lexo më shumë

Pranvera e Agim Xhafkës

Nga: AGIM XHAFKA

Jam me fat që edhe në Tiranë, edhe ne Amerikë kam plot pemë përballë shtëpisë sime. Sa ato nisin të çelin ndjej më shumë mall se sa gëzim. Mall për atë blirin që kisha poshtë ballkonit në Korçë, te

Lexo më shumë